CALÇOTS!!!! d’obsequi

Catalunya és plena de tradicions i costums: els castells, la llonganissa, el pa amb tomàquet… però per aquestes dates, en l’àmbit gastronòmic, cal destacar una hortalissa que cada vegada es cultiva a més zones de terres catalanes: El Calçot.

Calçotada

Disposem d’una barbacoa especial per cuinar els calçots.

 

Què podem explicar que no sàpigues d’aquesta hortalissa?

El calçot és  una varietat de ceba tendra, poc bulbosa i més suau que el calcen a mesura que creix, i que es menja escalivat. La ceba en general és una planta amb contingut de vitamines i minerals molt ampli. Se li atribueixen propietats tonificants, diürètiques, digestives i afrodisíaques. En el cas del calçot s’ha comprovat que té un contingut interessant en compostos anticancerígens.

Hi ha diverses versions sobre el seu origen. La més coneguda: En Xat de Benaiges va posar un parell de brots de cebes al foc i va descobrir, per atzar, un plat que a principis del segle XX ja havia esdevingut habitual en moltes llar de Valls.

De llavors ençà el costum dels calçots o calçotada ha esdevingut una festa gastronòmica coneguda arreu, especialment a Catalunya.

Barbacoa de carn

I nosaltres també ens volem  apuntar a aquesta festa tant típica de Catalunya, obsequiant-te amb calçots per fer una bona calçotada amb la família, amics… i si vols,  pots acompanyar-los  amb un o més dels nostres cistells.