Festa major de Santa Cecília

Un any més arriba la tan esperada festa major del nostre petit poble, Santa Cecília de Voltregà. No són moltes les activitats que s’organitzen, però de ben segur que totes són en un ambient molt familiar. Alguns dels actes més coneguts i esperats per tots els vilatans són el circuit d’orientació, la caminada nocturna, el circuit de 4×4 o el concurs de pintura, sense oblidar, l’esmorzar popular amb botifarra i pa torrat…

santa-Ceci­lia-de-voltrega 

Santa Cecília és una petita població de poc més de 183 habitants; és un poble acollidor que està format per un seguit de masos escampats i que limita amb els pobles de Les Masies de Voltregà, Gurb, Sant Bartomeu del Grau i Sobremunt. El seu terme municipal s’estén a través de la vall que forma el curs inferior de la riera de Sorreigs i es troba encaixat entre els cims de la Tuta, Santa Perpètua i la serra de Sant Martí Xic o del Castell de Voltregà.

Si t’hi acostes podràs visitar el Gorg Negre, gorg de profunditat insondable segons les llegendes i amb connotacions màgiques, l’església parroquial del S. XVIII, caminar pel camí que ressegueix la riera de Sorreigs des de la Plana de Vic fins al Lluçanès o pujar fins a Sant Martí Xic.

El seu paisatge i llegat cultural t’ofereix espais incomparables i extraordinaris. Per aquest motiu, et puc dir que Santa Cecília és un indret ideal per passar-hi un petit cap de setmana o, per què no, també les vacances.