TEMPS DE CARNAVALS

Per molts, la paraula Terra endins, no té molt significat. Però per la gent de la comarca d’Osona i molt especialment pels pescallunes, aquesta paraula significa: Carnaval, disbauxa, tones de poliuretà, il·lusió, dedicació d’hores, nits i caps de setmana.

El carnaval de Terra Endins és una de les festes més preuades, esperades, desitjades i volgudes per la comarca i la població de Torelló. És l’empenta dels pescallunes. Els mesos abans de carnaval els grups carrossaires es deixen estris i materials, s’espien detalls! I, en definitiva, treballen per a un mateix objectiu: sortir un any més a fer la rua amb la seva carrossa. Aquest mateix dia la població es multiplica exponencialment.

carnaval Terra Endins - Mas el Corral

De fet, la festa ja fa dies que dura! Comença el dijous amb el Carnaval de la Gent Gran i el Pullasso, el divendres és el món al revés: Les senyoretes i algun que altre homenot. Però aquí no acaba tot! El diumenge és l’hora del carnaval infantil i l’enterrament de la sardina.

No et quedis només amb aquestes paraules. Si vens entendràs que el que es viu aquests dies a Torelló en realitat no es pot explicar. És tota una EXPERIÈNCIA que t’animem a viure.

Primer premi Carnaval Torelló - Mas el Corral

I si no pots venir del 13 al 15 de febrer, tranquil/a, a la nostra comarca abans o després sempre hi ha una població que celebra el seu carnaval. Entre els més destacats: Centelles, Calldetenes, Roda de Ter i com no pot ser menys el de Sant Hipòlit de Voltregà la població més propera al nostre establiment.

I  l’any vivent t’explicarem el secret del Falatell i el significat de pescallunes.
Feliç carnaval a tothom!!

Tags: , , ,