Un recorregut pels nostres cims

Sant-Marti­-Xic-els-Nostres-Cims3

Extraordinari però llarg recorregut pels cims del Voltreganès.

Amb l’arribada de la tardor és el moment ideal, si el temps acompanya, per sortir a fer un petit volt pel bosc i observar la varietat de colors que vesteix el bosc en aquesta època de l’any.

Et volem explicar un dels tants senders que podràs trobar al voltant de Mas el Corral, el PR C-49 de Voltregà a Santa Perpètua. Inicialment, aquesta ruta comença a la població de Sant Hipòlit de Voltregà, passant per diferents carrers del poble, fins arribar a la Creu del Morral (625m). Però en aquest cas, el nostre punt de partida serà just davant del Roure que hi ha a la quintana de la casa.

Sant-Marti­-Xic-els-Nostres-Cims

Seguint les marques blanques i grogues del PR C-49, aquest et portarà fins a Sant Martí Xic i el castell de Voltregà, que es troba a 865m. Aquí tindràs una vista panoràmica de la Plana de Vic fantàstica i trobaràs unes taules de pedra on fer un petit mos després de la pujada fins el cim del castell de Voltregà. Seguint pel vessant oest de la serra, el camí et portarà per balmes i pels impressionants cingles de Puigpelat i Baulenes, fins arribar a la font de Puigpelat a 585m. Seguint el camí fins el fons de la riera de Sorreigs, on es creua el PR C-46 que davalla resseguint el seu curs pel rec de la Tuta, arribaràs fins el cim de Santa Perpètua de Voltregà a 789m. El descens és per un terreny rocós, però al cap d’una estona el recorregut és més suau fins a Santa Cecília de Voltregà. Un cop allà, es voreja l’església per l’esquerra, tot passant per la font de Santa Cecília de Voltregà, restaurada per la gent del poble. Aquest és l’últim punt abans de tornar cap a Mas el Corral.

Sant-Marti­-Xic-els-Nostres-Cims1

Ideal per als amants del senderisme i també per a la pràctica del running en un entorn de natura.