Vols tastar les millors patates?

Tots els diumenges del mes d’octubre, al matí, Orís obre les seves portes oferint un dels productes de la terra amb més caràcter i de més qualitat: la patata del bufet.
La patata del bufet és una varietat molt antiga i que sembla que transmet el propi tarannà de la gent del territori. El seu conreu a la nostra comarca, Osona, ve de lluny. Menys productiva que d’altres varietats, el seu aspecte és rústic, amb bonys i recargolada en ocasions, de pell fina, de carn blanca i extraordinàriament gustosa.

escanear00011

Cultivada de manera tradicional, sense buscar la gran quantitat sinó la millor qualitat, la patata de Bufet d’Orís, és la millor opció si t’agrada cuinar aliments de proximitat i de gran qualitat.

Sembla que la llaor original prové de la Bretanya francesa. De fet en aquesta zona hi ha una varietat de patata que es coneix com buvé i potser bufet sigui una deformació d’aquesta primitiva paraula francesa. En altres zones de Catalunya que també es cultivava aquesta varietat els pagesos parlaven de la patata del bufé.

 

Vols algunes receptes?… https://patatesdelbufet.wordpress.com/receptes_patatesdelbufet/

 

Tags: , , , , ,